تشکل‌های دانشجویی نیازمند سعه صدر و اعتماد بیشتری هستند



دبیر سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران جنوب گفت: تشکل های دانشجویی به عنوان بستری که دانشجویان می توانند در آن شکوفا شوند و استعدادهای خود را به منصه ظهور برسانند، نقش حیاتی در پیشبرد مسائل مختلف کشور دارند. این تشکل ها می توانند نقطه امیدی باشند که دانشجویان را دور هم جمع کند، اما این امر مستلزم رهبری و اعتماد بیشتر به این مجموعه دانشجویی است.

سروش کوبایی دبیر سابق و عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران جنوب در گفت وگو با ایسناوی با اشاره به روز دانشجو گفت: روز دانشجو به عنوان روز مهم و تاثیرگذار در تاریخ معاصر ایران شناخته می شود. در آن روز تعدادی از دانشجویان به خاطر آرمان ها و اعتراضات خود کشته شدند. این رویداد نقطه عطفی در تاریخ جنبش دانشجویی است و وارد مرحله جدیدی می شود که آغاز تحولات مهمی در جامعه تلقی می شود.

دبیر سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران جنوب با بیان اینکه دانشگاه به عنوان قلب تپنده جامعه همواره نقش محوری در شکل گیری و پیشبرد تحولات اجتماعی و سیاسی داشته است، اظهار داشت: روز دانشجو می تواند باشد. فرصتی برای بازنگری و تقویت نقش این نهاد آموزشی است. اما باید اذعان داشت که در سال های اخیر به دلیل محدودیت های خاصی فضای دانشگاه با محدودیت هایی مواجه بوده است. امروزه باید بررسی کرد که آزادی بیان و نوشتن دانش‌آموزان نسبت به دهه‌های گذشته چگونه تغییر کرده است. اگر خودمختاری دانشگاه به درستی به رسمیت شناخته نشود، می تواند عواقب ناخوشایندی برای دانشگاه و جامعه داشته باشد.

وی معتقد است تشکل‌های دانشجویی به‌عنوان بستری که دانش‌آموزان می‌توانند در آن شکوفا شوند و استعدادهای خود را به منصه ظهور برسانند، نقشی حیاتی در پیشبرد مسائل مختلف کشور دارند. این سازمان ها می توانند امیدی باشند که دانش آموزان را متحد کند، اما این امر مستلزم رهبری و اعتماد بیشتر به این موسسه آموزشی است. متأسفانه ناامیدی موجود در بین دانشجویان و محدودیت هایی که برای فعالیت تشکل ها ایجاد شده است آنها را از تحقق اهداف مورد نظر باز داشته است.

عضو انجمن اسلامی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب با اشاره به کاهش مشارکت تشکل های دانشجویی گفت: در حال حاضر تعداد تشکل های دانشجویی به دلیل محدودیت های موجود کاهش یافته است. در صورت بازسازی و تقویت این تشکل ها می توانند به عنوان رابط دانشگاه و دولت نقش موثری داشته و به عنوان عاملی محرک در توسعه و پیشرفت جامعه عمل کنند.

قبایی تصریح کرد: مهمترین ویژگی تشکل های دانشجویی گفتمان و پژوهش محوری است. اگر این تشکل ها در جهت آگاهی بخشی جامعه هدف و استفاده از ظرفیت هایی مانند حلقه های کتابخوانی، برگزاری نشست های تخصصی با حضور اساتید و کارشناسان و همچنین تقویت ارتباط با جامعه اقدام کنند، می توانند جایگاه موثری در عرصه علمی و دانشگاهی پیدا کنند. محیط اجتماعی در فضای رسانه‌ای بسیار پیشرفته امروزی، اگر سازمان‌ها فعالیت‌های تخصصی خود را ترویج دهند، نه تنها عموم، بلکه عموم دانشجویان نیز جذب آنها می‌شوند.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل