7

تصویر روز ناسا: ابرهای یخی بر فراز سیاره سرخ


اگه تونستی مریخ بس کن چی دیدی منظره نارنجی گسترده ای پوشیده از سنگ ها در زیر آسمان نارنجی غبارآلود با خورشیدی آبی که در افق غروب می کند. در بالای سر، ابرهایی با شکل عجیب و غریب در اتمسفر مریخ شناور هستند. آن منظره شگفت انگیزی که در تصویر ناسا می بینید، کاوشگر دوام مریخ سال گذشته، نگاهی منحصر به فرد به جهان مریخ ارائه کرد.

در عکس روز ناسا چه می بینیم؟

رنگ نارنجی غالب در خاک مریخ ناشی از وجود است زنگ آهنی (اکسید آهن). ذرات ریز این خاک به راحتی توسط بادهای مریخی جابه جا می شوند و وارد جو سیاره می شوند و در نتیجه آسمان مریخ را به رنگ نارنجی ملایمی در می آورند. اما هاله آبی اطراف خورشید در هنگام غروب خورشید پدیده ای است به نام اتلاف رله (پراکندگی رایلی) مرتبط است.

پراکندگی رایلی یک پدیده فیزیکی است که در آن نور یا امواج الکترومغناطیسی هنگام عبور از محیطی حاوی ذرات یا مولکول‌هایی که بسیار کوچکتر از طول موج نور هستند، پراکنده می‌شوند. این پراکندگی به طول موج نور بستگی دارد و در طول موج های کوتاه تر (مانند آبی و بنفش) بسیار قوی تر از طول موج های بلندتر (مانند قرمز) است. این پدیده دلیل آبی شدن آسمان در طول روز و قرمز شدن در هنگام غروب یا طلوع خورشید است. به دلیل جو نازک مریخپراکندگی ریلی در آسمان این سیاره بیشتر قابل مشاهده است.

ابرهای یخی بر فراز مریخ

ابرهای درخشان سمت راست تصویر از یخ آب تشکیل شده و در ارتفاعات جو مریخ شناور هستند. این ابرها در شرایط کم فشار و دمای پایین مریخ تشکیل می شوند، اما به دلیل تفاوت های ساختاری در جو این سیاره، شکل های کاملا متفاوت و گاه عجیبی نسبت به ابرهای زمین دارند. محققان می خواهند ماهیت دقیق این ابرها، نحوه شکل گیری آنها و نقشی که ممکن است در چرخه آب مریخ ایفا کنند را کشف کنند.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا