تقویت ارتباط بنیاد ملی نخبگان با وزارت بهداشت
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه ماهیت نخبه گرایی در تاثیرگذاری مشهود است، به تقویت ارتباط بنیاد ملی نخبگان با وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: در حوزه جذب و حفظ فارغ التحصیلان وزارت بهداشت، طرح «جهت» یکی از مهمترین برنامهها در قالب است که با جذب دانشآموختگان بهویژه در مقطع دکتری تخصصی دنبال میشود.
به گزارش ایسناسعید خدایگان در گردهمایی نخبگان و استعدادهای برتر که با حضور محمدرضا ظفرفندی وزیر بهداشت برگزار شد، اقدامات و برنامه های بنیاد ملی نخبگان در حوزه شناسایی، توانمندسازی و جذب نخبگان را تشریح کرد.
وی با اشاره به ماموریت های بنیاد در ذیل سند راهبردی نخبگان گفت: بنیاد دو محور اصلی شناسایی و توانمندسازی دانشجویان و جذب و حفظ فارغ التحصیلان را دنبال می کند.
خدایگان با بیان اینکه برای هر کدام از این معاونت ها برنامه های مختلفی داریم، گفت: در زمینه جذب و ابقای فارغ التحصیلان وزارت بهداشت، طرح جت یکی از مهمترین برنامه هاست که در قالب آن جذب فارغ التحصیلان دنبال می شود. به ویژه در دوره های دکتری تخصصی.
همکاری نزدیک با وزارت بهداشت
وی ضمن اشاره به چالش های قبلی در این زمینه گفت: در گذشته از فارغ التحصیلان وزارت بهداشت کمتر در این زمینه حمایت می شد، اما با بازنگری های انجام شده و همکاری نزدیک وزارت بهداشت، دو کارگروه تخصصی در حال حاضر در زمینه علوم پایه پزشکی و پزشکی بالینی فعال است که فرآیند جذب را تسهیل می کند و فارغ التحصیلان را خارج از فراخوان های معمول به دانشگاه ها معرفی می کند.
هدیگان با تاکید بر اولویتبندی وزارت بهداشت در برنامههای بنیاد، به انتصاب نرگس حسین مردی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان قائم مقام و نخبگان اشاره کرد و ادامه داد: این انتصاب گامی در راستای تحقق این امر است. تقویت ارتباط بنیاد با وزارت بهداشت.
شناسایی استعدادهای برتر و حل مشکلات ملی
وی همچنین از دو پروژه شاخص بنیاد حمایت کرد. «شهید وزوایی» و «شهید احمدی روشن» خاطرنشان کرد و گفت: این طرح ها به ترتیب در زمینه شناسایی استعدادهای برتر و حل مشکلات ملی با ایجاد هسته های مسئله محور فعال هستند.
خدایگان در ادامه با اشاره به اینکه «طرح شهید وزوایی» از 2500 دانش آموز حمایت می کند و طرح شهید احمدی روشن با ایجاد 240 هسته حل مسئله بیش از 1200 دانش آموز را درگیر می کند، گفت: در مجموع برای این دو طرح حدود 270 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است. اختصاص داده شده اند.
خدایگان با تاکید بر بازنگری در برنامه های بنیاد تصریح کرد: برخی از طرح ها بر اساس بازخورد نخبگان تغییر می کند و برنامه های جدیدی با توجه به نیاز جامعه امروزی تعریف می شود. لذا از تمامی نخبگان و استعدادهای برتر دعوت می کنم نظرات خود را از طریق سامانه نظرسنجی بنیاد اعلام کنند تا صدای آنها شنیده شود و در تصمیم گیری ها لحاظ شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه ماهیت نخبگان در تاثیرگذاری آنها مشهود است، گفت: انتظار داریم نخبگان با وجود همه چالش ها در مسیر نفوذ خود مصمم بمانند.
تاکید بر تعامل نخبگان با مسئولان
در بخشی دیگر از این دیدار، حجت الاسلام سعید کرمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان، ضمن خیرمقدم به حاضران، بر اهمیت تعامل مستقیم نخبگان و مسئولان تاکید کرد.
کرمی با اشاره به اهتمام مقام معظم رهبری به شنیدن نظرات نخبگان از زبان مسئولین گفت: این جلسات برای ایجاد فضایی برای بیان نظرات و دغدغه های نخبگان برگزار می شود. مسلم است که نظرات مطرح شده در این جلسات روند کاری بنیاد ملی نخبگان را بهبود بخشیده و به تولید ایده های ارزشمند می انجامد.
وی افزود: زمانی که استعدادهای درخشان و دانش آموزان برتر از ابتدا متوجه مشکلات و چالش های کشور به ویژه در تعامل مستقیم با مسئولان باشند، نقش موثری در رفع این مشکلات خواهند داشت.
به گزارش بنیاد ملی نخبگان، وی افزود: این روند باعث می شود نخبگان از همان ابتدای مسیر نخبگانی چالش ها را بشناسند و از ایده های آنها برای حل مشکلات ملی به نحو احسن استفاده شود.
کرمی با اشاره به لزوم ارتباط مستمر نخبگان و مسئولان گفت: این ارتباط نه تنها منجر به هم افزایی نخبگان و دستگاه های اجرایی می شود، بلکه اعتباری برای حل مشکلات ملی و زمینه ساز مشارکت موثر نخبگان در آینده خواهد بود. کشور
در این نشست جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر به بیان دیدگاه ها و دیدگاه های خود پرداختند.
انتهای پیام