7

حمایت خانواده و دوستان، کارآفرینان را به انتخاب‌های کم ریسک سوق می‌دهد


تحقیقات جدید نشان می‌دهد که کارآفرینانی که از خانواده و دوستان خود سرمایه می‌گیرند، به احتمال زیاد تصمیم‌های محافظه‌کارانه می‌گیرند و هنگام رشد کسب‌وکار خود از ریسک‌های بزرگ اجتناب می‌کنند.

این تحقیق این نشان می‌دهد که روابط نزدیک با سرمایه‌گذاران ممکن است در صورت شکست کسب‌وکار باعث ایجاد احساس گناه شود و کارآفرینان را به سمت گزینه‌های کم خطر و محتاط سوق دهد.

کارآفرینان اغلب فاقد منابع و پول لازم برای راه اندازی کسب و کار هستند و در چنین شرایطی برای حمایت اولیه به خانواده و دوستان مراجعه می کنند. محققان دانشگاه ایندیانا در آمریکا تأثیرات رابطه نزدیک بین کارآفرینان و سرمایه گذاران را بررسی کرده اند.

آنها به دنبال درک اینکه چگونه پذیرش سرمایه گذاری از طرف دوستان و خانواده بر ترجیحات ریسک کارآفرینان تأثیر می گذارد. زمانی که رابطه یک کارآفرین با سرمایه گذاران قوی تر است، انتظار دارد به خاطر اتخاذ تصمیمات مخاطره آمیز که ممکن است منجر به شکست کسب و کار شود، احساس گناه و گناه بیشتری کند.

دوستان و خانواده برخی از رایج ترین سرمایه گذاران در استارتاپ ها هستند. اما این نوع سرمایه گذاری باعث می شود که بنیانگذاران کسب و کار تصمیمات محافظه کارانه تری در مورد رشد شرکت خود بگیرند. این نوع رفتار گاهی اوقات می تواند برخلاف روحیه و عملکرد کارآفرینی باشد.

برآورده نشدن انتظارات می تواند به روابط کارآفرین با دوستان و آشنایان آسیب برساند.
برآورده نشدن انتظارات می تواند به روابط کارآفرین با دوستان و آشنایان آسیب برساند.

نقش خانواده و دوستان در رفتار کارآفرینانه

با مطالعه نمونه ای از 193 کارآفرین فعال در برنامه های شتاب دهنده، محققان مدلی را آزمایش کردند که در آن قدرت رابطه کارآفرین با سرمایه گذار بر احساس گناه مورد انتظار کارآفرین در تصمیم گیری های استراتژیک تأثیر می گذارد. این رابطه قوی با سرمایه گذار با تصمیمات استراتژیک کم خطرتر کارآفرین در رابطه با رشد کسب و کار مرتبط است.

محققان مفهومی به نام “سوگیری منبع سرمایه” را معرفی کرده اند که از رابطه بین کارآفرین و سرمایه گذار ناشی می شود. کارآفرینانی که روابط نزدیکی با سرمایه گذاران دارند، مانند زمانی که آن سرمایه گذاران دوستان یا خانواده هستند، هنگام تصمیم گیری های مخاطره آمیز احساس گناه را پیش بینی می کنند. در نتیجه، این سرمایه گذاران به احتمال زیاد گزینه های رشد با ریسک کمتری را انتخاب می کنند.

گرفتن سرمایه اولیه از خانواده و دوستان مزایایی دارد. این نوع سرمایه معمولاً راحت‌تر به دست می‌آید و شرایط آن نسبت به سایر انواع سرمایه‌گذاری ساده‌تر و انعطاف‌پذیرتر است. اما سرمایه خانواده و دوستان هزینه های پنهانی دارد. اگر رشد و موفقیت مورد انتظار به دست نیاید، ممکن است روابط شخصی کارآفرین آسیب ببیند.

همین اضطراب در مورد خراب کردن روابط با خانواده و دوستان، کارآفرینان را وادار می کند تا انتخاب های دقیق تری داشته باشند. این مطالعه توجه را به جنبه‌ای از رابطه سرمایه‌گذار و کارآفرین جلب می‌کند که تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته بود: این بررسی می‌کند که چگونه منبع سرمایه بر تصمیم‌گیری کارآفرینانه تأثیر می‌گذارد. این نتایج به کارآفرینان کمک می کند تا از تأثیرات سرمایه گذاران بر تصمیم گیری بیشتر آگاه شوند.

محققان نتایج مطالعه خود را در مجله کسب و کار سرمایه گذاری منتشر کرده اند

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا