رازهای بلندترین سازه جهان؛ برج خلیفه چگونه به آسمان رسید؟


برج خلیفه، شاهکار معماری مدرن، نه تنها بلندترین ساختمان جهان است، بلکه داستان شگفت انگیزی از نوآوری، فرهنگ و چالش های مهندسی را روایت می کند.

در طول سه هفته، آدریان اسمیت نقشه های اولیه را ترسیم کرد که در نهایت به برج خلیفه، بلندترین ساختمان جهان تبدیل شد. در اوایل دهه 2000، Emar Properties، سازنده برج خلیفه، از او خواست تا در مورد تجربه خود در طراحی ساختمان های بسیار بلند مشورت کند. در آن زمان، اسمیت در Skidmore, Owings & Merrill (SOM) کار می کرد و قبلاً ساختمان هایی مانند برج جین مائو در شانگهای و برج زیفنک در چین را طراحی کرده بود.

اسمیت و همکارانش، از جمله مهندس عمران SOM، بیل بیکر، به نیویورک سفر کردند و در یک جلسه غیررسمی درباره طرح های بلندمرتبه با عمار بحث کردند. اسمیت می گوید:

ما در مورد طراحی برج های بلند صحبت کردیم. زیرا این نوع ساختمان با حتی یک ساختمان 60 طبقه کاملا متفاوت است.

در نهایت، آمار از تیم SOM خواست تا طرح هایی را برای بلندترین آسمان خراش جهان در دبی ارائه دهند. اسمیت به یاد می آورد:

گفتم شما باید یک مسابقه طوفان فکری دو یا سه هفته ای برگزار کنید.

چند هفته بعد عمار زنگ زد و گفت:

ما هم همین کار را خواهیم کرد.

عمار سپس با چندین شرکت معماری از جمله تیم SOM تماس گرفت و جزئیات اولیه پروژه را ارائه کرد:

ارتفاع ساختمان باید بین 500 تا 600 متر باشد.

تیم ها چندین هفته فرصت داشتند تا پروژه های خود را ارائه دهند. اسمیت و همکارانش طرحی اولیه از آنچه بعداً به برج خلیفه تبدیل شد، ارائه کردند. طرح اولیه بسیار ساده بود. اما مطابق با نیازهای آنها بود. ما انتخاب شدیم و بعد از حدود یک ماه کار جدی شروع شد.

منبع تصویر: وب سایت MSN

طراحی برج خلیفه بر چه اساسی بوده است؟

برج خلیفه از نظر ساختاری با هندسه سه گانه Y شکل طراحی شده است. این طراحی عمدتا بر اساس برج Samsung Palace 3 در سئول است که اسمیت قبلا روی آن کار کرده بود. برج Samsung Palace 3 به دلیل محدودیت های شهری تنها 73 طبقه داشت. در حالی که در ابتدا قرار بود 93 طبقه باشد. اسمیت توضیح می دهد:

با تغییر ارتفاع، شکل برج را تغییر دادم تا میزها در دو یا سه طبقه چیده شوند. مثل ساختن سر برای ساختمان بود.

اگرچه طراحی برج Samsung Palace 3 در سئول آنطور که برنامه ریزی شده بود ساخته نشد، اما اسمیت هنوز ایده یک سازه بسیار بلند با مراحل مختلف را در ذهن داشت. او طرح هایی را ارائه کرد که در آن هر یک از سه پایه برج به روشی متفاوت جدا می شوند و پایه های دیگر به سمت بالا حرکت می کنند در حالی که یک پایه به تنهایی ادامه می دهد. در طول رقابت ایده‌ها، اسمیت این طرح‌ها را به عمار ارائه کرد که آنها را پذیرفت. زیرا این طرح ها نه تنها قابل مونتاژ بودند، بلکه ویژگی های دینامیکی جذابی نیز داشتند.

برج خلیفه کجاست؟

برج خلیفه در مرکز شهر دبی و در نزدیکی مرکز خرید دبی و فواره دبی واقع شده است. چیزی که زمانی فقط یک زمین خالی بود، اکنون یکی از مهم ترین مناطق تجاری و تفریحی دبی است. زمانی که پروژه شروع شد، این منطقه تنها چند ساختمان پراکنده داشت.

ساخت برج خلیفه چقدر طول کشید؟

ساخت برج خلیفه در ژانویه 2004 آغاز شد. و 6 سال طول کشید تا در ژانویه 2010 تکمیل شود. در ژانویه 2007 طبقه 100 برج تکمیل شد و دو سال بعد قسمت بالایی برج ساخته شد. مراسم افتتاحیه در ژانویه 2010 برگزار شد و اولین ساکنان برج خلیفه یک ماه بعد به آنجا رسیدند.

منبع عکس: وب سایت ام اس ان عکاس: ناشناس

قد برج خلیفه چقدر است؟

برج خلیفه از پایه تا بالا 827 متر (2722 فوت) ارتفاع دارد که شامل اسپیر و آنتن می‌شود. این برج بلندترین ساختمان جهان است و دو برابر برج تایپه 101 ارتفاع دارد که پیش از این عنوان بلندترین ساختمان جهان را به خود اختصاص داده بود.

قیمت برج خلیفه چقدر است؟

هزینه ساخت برج خلیفه حدود 1.5 میلیارد دلار بوده است. با این حال، برج خلیفه گران ترین ساختمان جهان نیست. این عنوان متعلق به برج 15 میلیارد دلاری روابی ابراج البیت در عربستان سعودی است.

شهرت برج خلیفه چیست؟

برج خلیفه علاوه بر ارتفاع چشمگیرش، به حل مشکلات جدید و چالش های طراحی که در این پروژه به وجود آمد، شهرت دارد. اسمیت می گوید:

هر زمان که ساختمان بلندتری طراحی می شود، با مشکلاتی مواجه می شوید که قبلا وجود نداشتند.

به عنوان مثال، هنگام طراحی برج خلیفه، تیم اسمیت توانست از نتایج آزمایش‌های تونل باد برای یافتن بهترین شکل برای مقابله با بادهای مختلف استفاده کند.

چگونه به بالاترین طبقات برج خلیفه برویم؟

دسترسی به بالاترین طبقات برج خلیفه از طریق عرشه های رصد در طبقات 148 و 124 در دسترس عموم است.

نظر شما در مورد بلندترین سازه جهان چیست؟ اگر تا به حال از برج خلیفه بازدید کرده اید، تجربه خود را با کاربران به اشتراک بگذارید کجا به اشتراک بگذارید

منبع عکس روی جلد: وب سایت MSN عکاس: ناشناس

خروج از نسخه موبایل