13

رژیم اسرائیل در دو راهی تسلیم و شکست


به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیمجنگ مخرب و مرگبار رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه از روز یکشنبه در حالی وارد دویست و دوازدهمین روز خود (پایان ماه هفتم) شد که فقدان چشم انداز روشنی از آینده این جنگ که به باتلاقی برای ارتش این رژیم تبدیل شده است. برانگیختن تقاضاها در داخل قلمروها اشغال در همان زمان در خارج از آن افزایش یافت تا آتش بس برقرار کند و جنگ را متوقف کند.

همزمان با این خواسته ها و فشارهای داخلی و بین المللی، طرفین جنگ، یعنی. رژیم اسرائیل و گروه‌های مقاومت در نوار غزه به رهبری حماس برای چندمین بار به گفت‌وگوی غیرمستقیم رفتند به امید اینکه این بار مذاکرات به نتیجه برسد و آتش‌بس دوم در آن منطقه برقرار شود.

به همین منظور در روزهای گذشته و هفته گذشته تلاش ها به ویژه از سوی میانجیگران قطری و مصری تشدید شد و همزمان با سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه از جمله عربستان و سرزمین های اشغالی و مصر، چ. سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نیز این بار به سرزمین های اشغالی و سپس به شهر قاهره رفت تا این بار مذاکرات به پایان برسد.

مذاکرات سازماندهی شده توسط مصر از روز شنبه آغاز شد و حماس برای دومین بار اعلام کرد که هیأتی را به قاهره اعزام کرده و روند مذاکرات را به طور جدی بررسی و تعامل خواهد کرد، اما خواسته های این جنبش که خواسته فلسطینی ها در قاهره است. نوار غزه مانند گذشته باقی بماند، بدون اینکه این خواسته ها برآورده شود، حل و فصل نخواهد شد.

از سوی دیگر، علیرغم اختلافات و اختلافات بین کابینه نظامی و تصمیم گیرندگان این رژیم در خصوص مذاکره با حماس، در سایه پافشاری این جنبش بر خواسته های خود، رژیم اسرائیل در نهایت مجبور به اعزام هیئت مذاکره کننده خود به قاهره شد. ; به امید اینکه فشارها و تهدیدهای این رژیم و حامیان غربی آن راه را برای امتیازآوری این جنبش هموار کند و بتواند از این مخمصه و بحران بی سابقه ای که ابعاد جهانی و بین المللی پیدا کرده و هر روز گستره تظاهرات ضد صهیونیستی و تجمعات همبستگی با فلسطینیان در غزه به طور فزاینده ای آزاد شد.

ابراز مقاومت در برابر خواسته ها و مواضع

در این دوره نیز مانند گذشته، حماس بر خواسته های چهارگانه خود در هرگونه توافق احتمالی با رژیم اسرائیل تاکید کرد. حمد عبدالهادی، نماینده جنبش حماس در لبنان دیروز گفت: نرم شدن حماس در مذاکرات غیرمستقیم درباره آتش بس غزه و تبادل اسرا به معنای عقب نشینی این جنبش از چهار شرط اصلی خود نیست. قبلا اعلام شد؛ این به معنای پایان کامل جنگ، خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه، بازگشت آوارگان غزه به مناطق خود و بازسازی آن منطقه و ارسال کمک های مستمر و کافی به آن است.

در میان این چهار خواسته حماس دو خواسته مهمتر است و حماس بارها بر آن تاکید کرده و گفته است که توافق بدون این دو یعنی. توقف کامل جنگ و خروج نظامیان صهیونیست امکان پذیر نخواهد بود.

تنش و انعطافی که حماس این بار در یادداشت خود نشان داده است این است که در ازای تحقق این خواسته ها حاضر است اسرای صهیونیستی را چه مرده و چه زنده به رژیم اسرائیل تحویل دهد. حماس همچنین تاکید کرد که هر توافقی باید دارای متن روشن و مکتوب و دارای ضمانت های مهم برای اجرای آن باشد.

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس امروز بر این خواسته ها تاکید کرد و گفت که جنبش خواهان دستیابی به یک توافق جامع است که به تجاوز پایان دهد و خروج ارتش اسرائیل از نوار غزه را تضمین کند و به یک توافق جدی برسد. توافق مبادله اسرا

اسرائیل و تهدید و توهین، تکرار سیاست های شکست خورده قبلی

در پاسخ به این خواسته ها و خواسته های حماس، رژیم اسرائیل تهدیدات و تاکتیک هایی اندیشید و به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه حمله زمینی کرد. یک و نیم میلیون نفر جمعیت دارد.

تهدید احتمالی حمله زمینی در رفح اما به دلیل شرایط داخلی در سرزمین های اشغالی، افزایش اعتراضات ضد صهیونیستی در سراسر جهان، شکل گیری جنبش های دانشجویی ضد جنگ از آمریکا و کانادا تا استرالیا، فرانسه و انگلیس. و فشار روانی علیه این رژیم اسرائیل در منطقه پس از حملات تلافی جویانه به محور مقاومت، احتمالاً این تهدید خالی نخواهد بود و راه به جایی نخواهد برد.

به گفته ناظران سیاسی، حتی اگر این تهدید عملی شود، از آنجایی که امکان حمله به رفح وجود دارد، با توجه به میزان کشتار و ویرانی که رخ خواهد داد، تأثیرات منفی و حتی مخربی بر انتخابات آتی آمریکا خواهد داشت و این زمانی که موج بزرگی در جهان خواهد بود، این حمله احتمالا محدود خواهد بود و هدف آن، ناظران معتقدند، تنها مجبور کردن حماس به پذیرش شروط تل آویو برای یک توافق آتش بس موقت است. نه اینکه جنگ را به طور کامل متوقف کنیم. ناکارآمدی این تاکتیک نظامی در برابر مقاومت فلسطین در عذرخواهی‌ها و ادعاهای گذشته اسرائیل درباره مناطق غیرنظامی غزه به ویژه خان یونس به اثبات رسیده است.

همزمان با این تهدیدات، رژیم اسراییل به دنبال اعمال فشار بر مقاومت فلسطین در قالب جنگ روانی است. بنابراین یک روز ادعا می شود که رهبران حماس از ترکیه اخراج می شوند و روز دیگر ادعا می شود که آمریکا به قطر فشار می آورد تا علاوه بر اخراج سران حماس از قطر، دفاتر این جنبش را نیز ببندد.

در همین راستا رسانه های صهیونیستی و غربی با به راه انداختن جنگ روانی علیه مقاومت، احتمال بسته شدن دفاتر حماس در دوحه را محتمل دانسته اند که به گفته برنامه ریزان سیاسی، انتشار این گزارش ها در این مدت زمان ممکن است. هدف آن تحت فشار قرار دادن مقاومت برای کسب امتیاز در مذاکرات و تبادل اسرا است

فشار تل آویو به این موارد محدود نمی شود و کابینه نتانیاهو امروز به طور رسمی شبکه الجزیره در سرزمین های اشغالی را تعطیل کرد که بنی گانتز وزیر دفاع اسرائیل در واکنش به این تصمیم و اقدام گفت: تصمیم به تعطیلی دفتر الجزیره. در اسراییل همزمان با مذاکرات در قاهره، این یک اتفاق است.

همزمان که حماس خواسته های خود را مطرح می کند، مقامات رژیم و رسانه ها نیز شعار می دهند و بر مخالفت خود با این خواسته ها تاکید می کنند. بیشتر این مخالفت ها از سوی برخی از اعضای کابینه رژیم اسرائیل صورت گرفت. رادیو ارتش اسرائیل به نقل از یک منبع سیاسی اعلام کرد که ما هرگز با پایان جنگ موافقت نخواهیم کرد و چه آتش‌بس برقرار شود چه نشود، ارتش وارد رفح خواهد شد.

دو راه برای تسلیم و شکست وجود دارد

اما وضعیت کنونی رژیم اسرائیل در سایه جنگ جاری در نوار غزه توسط رسانه های آن رژیم بهتر و دقیق تر توصیف می شود. جنگ غزه به بن بست رسیده است. روزنامه یدیعوت آهرنوت گزارش داد که فرماندهان سرویس امنیتی در نشستی که چند روز پیش برگزار شد به این نتیجه رسیدند که جنگ غزه به بن بست رسیده است. بر اساس این گزارش، تصمیم گیرندگان نهادهای امنیتی نیز در مورد بازگشت اسرای صهیونیستی به اجماع رسیدند و بازگشت این اسرا در ازای بازگشت فلسطینیان به شمال غزه بدون هیچ قید و شرط و خروج از نتزاریم خواهد بود. شهری در جنوب غربی غزه).

اکنون باید بپرسیم که چرا جنگ در نوار غزه به بن بست رسیده است و رژیم اسرائیل بر سر دوراهی قرار گرفته است که هم شکست و هم شکست وجود دارد.

همانطور که قبلا ذکر شد، به دلیل اختلافات و اختلافات شدید داخلی و افزایش فشارهای داخلی و خارجی و تعلیق مبادلات تجاری با این رژیم به منظور توقف جنگ و پذیرش آتش بس، همانطور که ترکیه چند روز پیش اعلام کرد، رفح جنگ با توجه به شرایط و در نتیجه این حمله می تواند شکست دیگری باشد. زیرا حماس تاکید کرده است که مقاومت برای این حمله و آنچه کابینه نتانیاهو هدف آن است، یعنی. آزاد کردن اسیران و بهانه تراشی برای کشتن می تواند با این حمله نابود شود.

ناپدید شدن زندانیان، یعنی ناپدید شدن تنها دستاورد ممکنی که نتانیاهو می‌گوید این همه پیامدهای منفی را برای رژیم اشغالگر ایجاد کرد و تحت فشار و رسوایی قرار گرفت، ارزش این دستاورد را داشت. به ویژه، همه ناظران، حتی در داخل رژیم اسرائیل، به این نتیجه رسیدند که حذف یا حتی تضعیف مقاومت، از جمله حماس، در غزه پس از این دوره دست نیافتنی است.

در طرف دیگر این دو جاده آتش بس و توقف جنگ وجود دارد. البته، آتش بسی که شرایط و خواسته های حماس را برآورده کند. به ویژه پایان جنگ و خروج ارتش اشغالگر از نوار غزه. اگر این اتفاق بیفتد و تسلیم شرایط مقاومت شود، شکست دیگری برای این رژیم و برای نخست وزیر سرسخت و کابینه نظامی اش خواهد بود و خود نتانیاهو نیز چنین گفته است.

نخست وزیر رژیم اسرائیل پس از بستن دفاتر الجزیره گفت که رژیم اسرائیل هرگز با خواسته های حماس موافقت نخواهد کرد. زیرا موافقت با آنها تسلیم شدن است. وی در ادامه تهدیدات خود گفت که رژیم اسرائیل برای آزادی اسرا آماده جنگ در غزه است.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا