سرمایهگذاری غیر مستقیم به چه معناست؟ – تابناک
انواع سرمایه گذاریها
افراد میتوانند در داراییهای گوناگونی سرمایه گذاری کنند. برای تشخیص بهترین سرمایه گذاری ، هر شخص لازم است در ابتدا شرایط فعلی خود و بازه زمانی مناسب خود برای سرمایه گذاری را بررسی نموده و متناسب با آن اقدام نماید.
مسکن، طلا، بورس، سپرده بانکی، ارزهای خارجی و حتی ارزهای دیجیتال داراییهایی هستند که افراد معمولا در آنها سرمایه گذاری میکنند. هرکدام از داراییهای یاد شده ویژگیهای خاص خود را دارند که بهتر است پیش از سرمایه گذاری بررسی شود.
یکی از نکات مهم سرمایهگذاری، کسب بازدهی مناسب در مدت زمان مشخص است. مقایسه بازارهای مالی مختلف از این منظر نشان میدهد که در بلندمدت، بورس بازدهی بالاتری داشته است. لذا یکی از گزینههای جذاب سرمایه گذاری، بازار سرمایه است.
روشهای سرمایهگذاری در بورس
پس از افتتاح حساب در یک کارگزاری معتبر، افراد میتوانند از طریق روشهای مختلف، در بازار سرمایه سرمایهگذاری کنند. بطور کلی اشخاص میتوانند به صورت مستقیم، شخصا نسبت به خرید و فروش اوراق بهادار در بورس اقدام کنند که این موضوع نیاز به کسب دانش تخصصی و صرف زمان کافی دارد.
در شیوه دیگری که به آن سرمایهگذاری غیرمستقیم گفته میشود، افراد میتوانند سرمایه خود را در اختیار نهادهای مالی معتبر قرار دهند که با تکیه بر تجربه و دانش خود به نمایندگی از آنها و مطابق با قوانین، در داراییهای مناسب سرمایهگذاری کنند.
در روش دوم، افراد میتوانند از خدمات سبدگردانی اختصاصی یا از خدمات صندوقهای سرمایه گذاری استفاده کنند.
صندوق سرمایهگذاری چیست؟
در بازار سرمایه، انواع صندوقهای سرمایهگذاری وجود دارند که به سرمایه گذاران با شرایط مختلف خدمات ارائه میدهند. صندوق سرمایه گذاری مبالغ کوچک و بزرگ سرمایهگذاران را گردآوری کرده و این وجوه را تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار در داراییهای متنوع سرمایهگذاری میکنند. مدیریت این صندوقها بر عهده گروهی از تحلیلگران و معاملهگران متخصص است تا ضمن کنترل ریسک، بازدهی مناسبی حاصل شود.
مدیریت حرفهای داراییها، معافیت مالیاتی، نقدشوندگی مناسب، سبد دارایی متنوع جهت کنترل ریسک سرمایه گذاری، سرمایه گذاری بدون نیاز به صرف زمان و کسب دانش تخصصی بازار سرمایه و امکان سرمایه گذاری با پول کم از مهمترین مزایای صندوقهای سرمایه گذاری به شمار میرود.
پیش از اقدام به سرمایهگذاری در صندوق، افراد نیاز است که نسبت به اهداف سرمایهگذاری خود، میزان تحمل ریسک، بازدهی صندوق در ادوار گذشته، نحوه مدیریت آن در شرایط مختلف بازار و میزان نقدشوندگی آن آگاه شوند.
انواع صندوقهای سرمایهگذاری
صندوقهای درآمد ثابت، تضمین اصل سرمایه، مختلط، سهامی، شاخصی، اهرمی، صندوقهای مبتنی بر طلا و … از جمله صندوقهای بازار سرمایه هستند که از سطوح مختلف ریسک پذیری برخوردارند. بطور کلی صندوقهای سرمایهگذاری از منظر نحوه خرید و فروش، در دو نوع صدور و ابطالی و صندوقهای قابل معامله (ETF) فعالیت دارند.
تشخیص بهترین صندوق سرمایه گذاری
یکی از اصلیترین نکاتی که در انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری باید مورد توجه قرار گیرد، سطح ریسکی است که هر سرمایهگذار آمادگی پذیرش آن را دارد. چنانچه سرمایه گذاران از ریسک گریزانند میتوانند از صندوقهای درآمد ثابت و تضمین اصل سرمایه استفاده کنند. کسانی که به دنبال سرمایه گذاری با ریسک متوسط هستند میتوانند از صندوقهای مختلط بهره ببرند و آن دسته از سرمایه گذارانی که ریسک پذیری بالایی دارند میتوانند در صندوقهای سهامی، اهرمی، بخشی و مبتنی بر طلا سرمایه گذاری کنند.
همچنین میزان دارایی تحت مدیریت صندوق نشان دهنده سطح اعتماد عموم مردم به آن نهاد مالی است و ارزش معاملات صندوقهای قابل معامله نیز نشان از نقدشوندگی آن است که در سرمایه گذاری و معاملات، عامل مهمی به شمار میرود. در سطوح کمی تخصصی تر، بررسی ضریب آلفا و بتای صندوق نیز اهمیت دارد و سرمایه گذاران بهتر است آن را در نظر داشته باشند.
در نهایت میتوان گفت که بهترین صندوق سرمایهگذاری برای هر فرد، متفاوت است. بنابراین انتظار میرود که اشخاص پیش از اقدام به سرمایه گذاری علاوه بر بررسی موارد فوق، اهداف مالی و بازه زمانی مورد نظر خود را برای سرمایهگذاری مشخص نمایند.