من گزارش میدم خبرگزاری تسنیمکامبیز میرکریمی عضو هیأت مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه قراردادهای تجارت آزاد کشورهای جهان با همسایگان، دسترسی صادرکنندگان به بازار را آسان می کند، گفت: مهمترین آنها اصلی که ما نمی دانستیم انعقاد قراردادهایی است که دسترسی به تسهیل بازار را برای صاحبان مشاغل در کشور فراهم می کند.
وی افزود: مهمترین اقدامی که اخیرا انجام شده امضای توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا متشکل از روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است. صادرات ما تا سال 1396 260 میلیون دلار بود که بلافاصله با اجرای آن در سال 1397 صادرات کشورمان به بالای 400 میلیون دلار رسید. حتی زمانی که گمرک به دلیل شیوع کرونا تعطیل شد، صادرات ما از مرز 500 میلیون دلار گذشت و اکنون به یک میلیارد دلار رسیده است و این تازه شروع کار است.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ادامه داد: تجارت آزاد هنوز تکمیل نشده و تنها تعرفه های ترجیحی با 50 درصد و 75 درصد تخفیف اعمال شده و لیست ها با تعرفه صفر رد و بدل شده است. پیش بینی می شود تا دو ماه آینده در مجالس کل اتحادیه اقتصادی اوراسیا به تصویب برسد و بیش از 88 درصد اقلام مبادله شده بین ایران و روسیه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از تعرفه صفر برخوردار شود و این امر رقابت پذیری ایرانیان را افزایش می دهد. کالاها در مقایسه با رقبای چینی و هندی به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
میرکریمی با بیان اینکه موانع کسب و کار شرکت ها برداشته شده است و باید در حوزه دانش و بازاریابی تلاش کنیم. وی گفت: تا شش سال پیش زیرساخت سخت افزاری و نرم افزاری نداشتیم اما اکنون کشتی های جدید. و کامیون ها مدام اضافه می شوند و راه آهن منطقه شوروی سابق از مرز ایران می گذشت.
وی افزود: در حال حاضر در شرق دریای خزر در داخل پنج جمهوری آسیای مرکزی تشریفات اداری جدی وجود دارد و جهش صادرات و واردات نشان میدهد که هر چقدر در زیرساختهای لجستیکی سرمایهگذاری شود، باز هم کم است. ما همچنان صف کامیون داریم و از دولت خواسته ایم که حمایت ها و تسهیلات را از این بخش ادامه دهد.
یکی از اعضای هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گفت: اکنون رابطه بانکی بین ایران و روسیه برقرار است اما بخشی از ظرفیت بانکی بین دو کشور بلااستفاده مانده است که دلیل آن دو نرخی شدن ارز است. بین ما و روسیه
میرکریمی در خصوص تنوع صادرات ایران به روسیه گفت: محصولات غذایی و لبنیات، کالاهای لوکس مانند فرش ماشینی و پسته، نساجی و پلاستیک و صنایع پایین دستی پتروشیمی بازار خوبی در روسیه پیدا کرده اند و توربین های گازی و مبدل های کاتالیزوری بازار خوبی پیدا کرده اند. نیز مورد تقاضا هستند و تنها یک بازاریابی اساسی مورد نیاز است.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در پایان این برنامه جذب گردشگران تجاری را برای رونق اقتصاد کشور فوق العاده موثر خواند و گفت: گردشگران تجاری به نوعی سفیران اقتصادی برای کشوری که می تواند منجر به رویدادهای تجاری مهم شود.
انتهای پیام