مقایسه پوکو X7 و X7 پرو با نسل قبل؛ نبرد خانوادگی


شیائومی سال گذشته با معرفی خانواده‌ی پوکو X6 و به‌ویژه پوکو X6 پرو توانست سهم قابل‌توجهی از بازار‌های جهانی ازجمله ایران را به‌خود اختصاص دهد.

غول فناوری چینی امروز به‌صورت رسمی پوکو X7 و پوکو X7 پرو را رونمایی کرد تا بار دیگر توجهات رو به‌خود جلب کند. این دو گوشی با قیمت منطقی موجی از قابلیت‌های کاربردی را در اختیار خریداران می‌گذارند و تقریباً از هر لحاظ دستگاه‌های بسیار مدرنی محسوب می‌شوند.

در این مقاله بخش‌های مختلف پوکو X7 و X7 پرو را با پوکو X6 و X6 پرو مقایسه می‌کنیم تا ببینیم جدیدترین گوشی‌های شیائومی تا چه حد نسبت‌به نسل قبل خود پیشرفت داشته‌اند.

طراحی و کیفیت ساخت

اکثر گوشی‌های پوکو معمولاً مدل‌های تغییر‌نام‌یافته‌ی گوشی‌های ردمی هستند و به‌همین دلیل هم طراحی یکسانی با آن‌ها دارند.

امسال هم پوکو X7 و X7 پرو نسخه‌های تغییرنام‌یافته‌ی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی توربو ۴ هستند و طبیعتاً از طراحی مشترکی استفاده می‌کنند. نمایشگر گوشی‌های مورد بحث به‌ترتیب لبه‌خمیده و تخت هستند.

شیائومی مانند مدل پرو سال گذشته، برای ساخت پنل پشتی پوکو X7 و X7 پرو از دو جنس پلاستیک و چرم مصنوعی استفاده کرده است. این دو محصول به‌ترتیب وزن ۱۹۰ و ۲۰۳ گرمی و ضخامت ۸٫۲ و ۸٫۱ میلی‌متری دارند و دستگاه‌های نسبتاً خوش‌دستی محسوب می شوند.

شیشه‌های گوریلا گلس 7i و گوریلا گلس ویکتوس ۲ به‌ترتیب از نمایشگر پوکو X7 و پوکو X7 پرو محافظت می‌کنند. جدیدترین مدل‌های گوشی پوکو گواهی IP68 دارند و می‌توانند به‌مدت ۳۰ دقیقه در عمق یک و نیم متری آب شیرین دوام بیاورند.

سال گذشته پوکو X6 و X6 پرو با تغییرات جزئی از همان طراحی گوشی‌های ردمی نوت ۱۳ پرو 5G و ردمی K70E استفاده می‌کردند؛ تغییراتی که برای مدل استاندارد شامل پنل پشتی دورنگ و طرح‌دار و برای مدل پرو شامل پنل پشتی چرمی با رنگ زرد مخصوص پوکو می‌شوند.

پوکو X6 پرو ضخامت ۸٫۱ میلی‌متری دارد و بسته‌به جنس بدنه‌اش وزن ۱۸۶ یا ۱۹۰ گرمی دارد. ما در زومیت نسخه‌ی پلاستیکی و براق گوشی مورد بحث را برای بررسی در اختیار داشتیم و بسیار از کیفیت ساخت و خوش‌دستی آن راضی بودیم.

سری پوکو X7 از مدل‌های سال گذشته کیفیت ساخت بهتری دارند

تجربه‌ی شخصی من در نزدیک به یک سال استفاده از نسخه‌ی چرمی (مصنوعی) و زرد رنگ پوکو X6 پرو هم دقیقاً مشابه نسخه‌ی پلاستیکی آن است؛ با‌این‌تفاوت که دیگر اثری از جذب اثر انگشت نیست.

تمام نسخه‌های پوکو X6 پلاستیکی هستند و شیشه‌ای از جنس گوریلا گلس ویکتوس وظیفه‌ی محافظت از صفحه‌نمایش آن را به‌عهده دارد؛ موردی که در مقایسه با گوریلا گلس ۵ نسخه‌ی پرو یک مزیت به‌شمار می‌رود. در ضمن، هر دو گوشی موفق به کسب گواهی IP54 شده‌اند.

علاوه‌بر موارد گفته‌شده، حاشیه‌های صفحه‌نمایش هر چهار گوشی فوق‌العاده باریک و ظریف هستند تا نمای جلویی حس‌وحال پرچم‌دار گونه‌ای داشته باشد.

صفحه‌نمایش و باتری

هر چهار گوشی صفحه‌نمایش‌های بسیار باکیفیتی دارند و در حتی در برخی زمینه‌ها شانه‌به‌شانه‌ی پرچم‌داران مطرح دنیای موبایل می‌زنند. در جدول زیر می‌توانید مشخصات نمایشگر گوشی‌های مورد مقایسه را نگاه کنید.

نام گوشی

مشخصات صفحه‌نمایش

پوکو X7 پرو

۶٫۶۷ اینچی از نوع امولد باوضوح 1.5K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی. نمایشگر ۱۲ بیتی با حداکثر روشنایی ۳۲۰۰ نیتی و پشتیبانی از HDR10 و دالبی‌ ویژن.

پوکو X7

۶٫۶۷ اینچی از نوع امولد باوضوح 1.5K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی. نمایشگر ۱۲ بیتی با حداکثر روشنایی ۳۰۰۰ نیتی و پشتیبانی از HDR10 و دالبی‌ ویژن.

پوکو X6 پرو

۶٫۶۷ اینچی از نوع امولد باوضوح 1.5K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی. نمایشگر ۱۲ بیتی با حداکثر روشنایی ۱۸۰۰ نیتی و پشتیبانی از HDR10 و دالبی‌ ویژن.

پوکو X6

۶٫۶۷ اینچی از نوع امولد باوضوح 1.5K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی. نمایشگر ۱۲ بیتی با حداکثر روشنایی ۱۸۰۰ نیتی و پشتیبانی از HDR10 و دالبی‌ ویژن.

همان‌طور که در جدول بالا مشاهده می‌کنید، نمایشگر‌های هر چهار گوشی مشخصات تقریباً یکسانی دارند و فقط روشنایی سری پوکو X7 در حالت Peak افزایش یافته است. توجه کنید که روشنایی HBM تمام دستگاه‌های فوق بین ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ نیت قرار دارد و این یعنی در استفاده‌های روزمره شاهد تغییر خاصی نیستیم.

پوکو X7 و پوکو X7 پرو به‌ترتیب به باتری‌های ۵۱۱۰ و ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی مجهز هستند و از شارژ سریع ۴۵ و ۹۰ واتی پشتیبانی می‌کنند. شیائومی می‌گوید کاربران می‌توانند مدل پرو را ۴۲ دقیقه به‌صورت کامل شارژ کنند؛ زمانی که تقریباً همان عدد اعلامی برای شارژر ۶۷ واتی است.

باتری پوکو X7 برخلاف پوکو X7 پرو هیچ پیشرفتی نسبت‌به گذشته ندارد

پوکو X6 و پوکو X6 پرو باتری‌های ۵۱۰۰ و ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی داشتند و از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی می‌کردند. معلوم نیست که چرا شیائومی در نسخه‌ی استاندارد پوکو X7 سرعت شارژ را کاهش داده است.

چینی‌ها توانسته‌اند با استفاده باتری سیلیکون کربنی عمر باتری پوکو X7 پرو را بدون افزایش چشمگیر ضخامت بهبود بدهند.

سخت‌افزار و نرم‌افزار

تعداد زیادی از مدل‌های گوشی پوکو نسبت‌به قیمت خود سخت‌افزار بسیار قدرتمندی دارند و می‌توانند با مدل‌های گران‌تر از خود سرشاخ شوند و آن‌ها را شکست بدهند.

نام گوشی

مشخصات پردازنده

پوکو X7 پرو

دیمنسیتی ۸۴۰۰ اولترا با یک هسته‌ی ۳٫۲۵ گیگاهرتزی Cortex-A725 و ۳ هسته‌ی ۳ گیگاهرتزی Cortex-A725 و ۴ هسته‌‌ی ۲٫۱ گیگاهرتز Cortex-A725 و واحد گرافیکی Immortalis-G720 MC7

پوکو X7

دیمنسیتی ۷۳۰۰ اولترا با ۴ هسته‌ی ۲٫۵ گیگاهرتزی Cortex-A78 و ۴ هسته‌ی ۲ گیگاهرتزی Cortex-A55 و واحد گرافیکی Mali-G615 MC2

پوکو X6 پرو

دیمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا با یک هسته‌ی ۳٫۳۵ گیگاهرتزی Cortex A715 و ۳ هسته‌ی ۳٫۲ گیگاهرتز Cortex A715 و ۴ هسته‌ی ۲٫۲ گیگاهرتزی A510 و واحد گرافیکی Mali-G615 MC6

پوکو X6

پردازنده‌ی اسنپدراگون 7s نسل ۲ با ۴ هسته‌ی ۲٫۴ گیگاهرتزی Cortex-A78 و ۴ هسته‌ی ۱٫۹۵ گیگاهرتزی Cortex-A55 و واحد گرافیکی Adreno 710

سال گذشته پوکو X6 پرو تا چندین ماه جایگاه قدرتمندترین گوشی میان‌رده‌ی جهان را به‌خود اختصاص داده بود و حتی هنوز هم در فهرست انتوتو در بین سه دستگاه میان‌رده‌ی قدرتمند قرار دارد.

اکنون گوشی شیائومی مدل پوکو X7 پرو با تراشه‌ی دیمنسیتی ۸۴۰۰ اولترا نشان داد که جانشین برحق پوکو X6 پرو است. این پردازنده با امتیار ۱٫۸ میلیونی در بنچمارک انتوتو، دستگا‌های مجهز به اسنپدراگون 8s نسل ۳ و اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۳ را با اختلاف کنار می‌زند.

پردازنده‌‌های گوشی‌های پوکو X6 و پوکو X7 روی کاغذ مشخصات تقریباً یکسانی دارند؛ اما نماینده‌ی اسنپدارگون به‌دلیل استفاده از لیتوگرافی غیربهینه‌ی سامسونگ، نمی‌تواند به‌خوبی مدل جدید در بازی‌ها و کار‌های سنگین ظاهر شود.

هر چهار دستگاه حداکثر ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی و ۱۲ گیگابایت رم دارند؛ اما مدل‌های پرو به‌دلیل بهره‌مندی از فناوری‌های مدرن‌تر UFS 4.0 و LPDDR5X، عملکرد فوق‌العاده سریع‌تری از مدل‌های استاندارد دارند.

پوکو X7 پرو از لحاظ سخت‌افزاری به‌معنای واقعی کلمه یک غول بی‌شاخ‌ودم است

پوکو X6 و پوکو X6 پرو با MIUI 14 و HyperOS معرفی شدند و هر دو تا سه به‌روزرسانی اندروید و احتمالاً چهار به‌روزرسانی رابط کاربری دریافت خواهند کرد. به‌رسم سال گذشته، پوکو X7 و پوکو X7 پرو به‌ترتیب به HyperOS 1 و HyperOS 2 مجهز هستند.

مدل پرو به‌لطف HyperOS 2، موجی از قابلیت‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی مانند AI Erase Pro و AI Image Expansion و AI Film و AI Interpreter و AI Notes و AI Recorder را برای کاربران به‌ارمغان می‌آورد.

زمان دقیق انتشار HyperOS 2 برای پوکو X6 و پوکو X7 هنوز مشخص نیست؛ اما چند روز پیش نسخه‌ی Beta Stable آن دردسترس کاربران مدل گلوبال قرار گرفته است و طی روز‌های آتی روند انتشار گسترده آغاز خواهد شد.

سیستم دوربین گوشی‌های پوکو باوجود پیشرفت‌هایی که در سال‌های اخیر داشته است، هنوز هم جای کار دارد. دوربین‌های میان‌رده‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ پوکو یک سری تفاوت‌ها با هم دارند که پس از جدول به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

نام گوشی

مشخصات دوربین اصلی

مشخصات دوربین فوق عریض

مشخصات دوربین ماکرو

پوکو X7 پرو

وضوح ۵۰ مگاپیکسلی، لنز ۲۶ میلی‌متری، فوکوس خودکار تشخیص فاز، حسگر 1/1.95 اینچی، دیافراگم f/1.5 و لرزشگیر اپتیکال

وضوح ۸ مگاپیکسلی، میدان دید ۱۲۰ درجه، حسگر 1/4.0 اینچی و دیافراگم f/2.2

پوکو X7

وضوح ۵۰ مگاپیکسلی، لنز ۲۶ میلی‌متری، فوکوس خودکار تشخیص فاز، حسگر 1/1.95 اینچی، دیافراگم f/1.5 و لرزشگیر اپتیکال

وضوح ۸ مگاپیکسلی، میدان دید ۱۲۰ درجه، حسگر 1/4.0 اینچی و دیافراگم f/2.2

۲ مگاپیکسلی با f/2.4

پوکو X6 پرو

وضوح ۶۴ مگاپیکسلی، لنز ۲۵ میلی‌متری، فوکوس خودکار تشخیص فاز، حسگر 1/2.0 اینچی، دیافراگم f/1.7 و لرزشگیر اپتیکال

وضوح ۸ مگاپیکسلی، میدان دید ۱۲۰ درجه، حسگر 1/4.0 اینچی و دیافراگم f/2.2

۲ مگاپیکسلی با f/2.4

پوکو X6

وضوح ۶۴ مگاپیکسلی، لنز ۲۵ میلی‌متری، فوکوس خودکار تشخیص فاز، دیافراگم f/1.8 و لرزشگیر اپتیکال

وضوح ۸ مگاپیکسلی، میدان دید ۱۱۸ درجه، حسگر 1/4.0 اینچی و دیافراگم f/2.2

۲ مگاپیکسلی با f/2.4

همان‌طور که در جدول بالا مشاهده می‌کنید، دوربین اصلی هر دو گوشی سری پوکو X7 از حسگر IMX882 سونی بهره می‌برد که اندازه‌ی آن از حسگر گوشی‌های خانواده‌ی پوکو X6 بزرگ‌تر است و احتمالاً کیفیت عکس‌ها را بهبود می‌دهد.

دیافراگم بازتر دوربین اصلی به پوکو X7 و X7 پرو کمک می‌کند تا در موقعیت‌های تاریک نور بیشتری جذب کنند و در نهایت عکس‌های باکیفیت‌تری به کاربران تحویل بدهند. مشخصات دوربین فوق عریض هر چهار گوشی یکسان است و فقط پوکو X6 میدان دید کمتری دارد.

چینی‌ها تصمیم گرفته‌اند تا برخلاف سه مدل دیگر، دوربین ماکرو را از پوکو X7 پرو حذف کنند. چنین تصمیمی را نمی‌توان یک عقب‌گرد دانست؛ زیرا حداقل در تجربه‌ی شخصی من از پوکو X6 پرو، این دوربین هیچ چیزی برای ارائه ندارد.

شیائومی سرانجام دوربین ماکرو را از پوکو X7 پرو کنار گذاشت

دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی خانواده‌ی پوکو X6 جای خود را به یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی با دیافراگم بازتر داده است تا شاهد افزایش کیفیت نهایی عکس‌ها باشیم. این دوربین می‌تواند ویدیو‌های FHD با نرخ ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه ضبط کند.

به‌غیر از دوربین اصلی پوکو X7 پرو که می‌تواند ویدیو‌های 4K با نرخ ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه ضبط کند، فیلمبرداری سه دستگاه دیگر به 4K با نرخ ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه محدود شده است.

گوشی‌های خانواده‌ی پوکو X7 در بخش‌های مختلفی مانند کیفیت ساخت، سخت‌افزار، نرم‌افزار و دوربین بهبود‌هایی را تجربه می‌کنند و دستگاه‌های باارزشی هستند.

قیمت پوکو X7 و قیمت پوکو X7 پرو برای کانفیگ پایه به‌ترتیب ۲۵۰ و ۳۰۰ دلار اعلام شده است. قیمت گوشی های مذکور در بهترین حالت به ۳۶۷ و ۴۲۸ دلار می‌رسد. باید دید که وضع قیمتی دستگاه‌های جدید شیائومی در ایران چگونه خواهد بود.

مقاله‌های مرتبط

در زمان نگارش این مقاله، قیمت پوکو X6 و قیمت پوکو X6 پرو برای مدل‌های ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی در بازار کشورمان به‌ترتیب حدود ۱۹ و ۲۳ میلیون تومان است.

باتوجه به مشخصات گفته‌شده در هر بخش، اگر مدل‌های سال گذشته و به‌خصوص پوکو X6 پرو را در اختیار دارید، با مهاجرت به سری پوکو X7 تغییرات چشمگیری را تجربه نخواهید کرد.

خروج از نسخه موبایل