7

چین یک کاوشگر را برای نمونه برداری از نیمه دورتر ماه به فضا پرتاب کرد


چین ساعاتی پیش کاوشگر ماه را پرتاب کرد. این کاوشگر قرار است در سمت دور ماه فرود بیاید و پس از جمع آوری نمونه ها به زمین بازگردد. نیمه دیگر ماه کمتر از نیمه شناخته شده اکتشاف شده است و این نمونه ها در صورت موفقیت آمیز بودن ماموریت می توانند تصویر کلی تری از ماه به ما ارائه دهند.

این آخرین تلاش صنعت فضایی چین و برنامه اکتشاف فضایی آن است که همچنان به رقابت با ایالات متحده ادامه می دهد. کاوشگر ماه چین Chang’e-6 (Chang’e-6) نام دارد که از الهه ماه در اساطیر آن کشور گرفته شده است. این کاوشگر در روز جمعه ساعت 17:27 این موشک با موشک لانگ مارس 5 از مرکز پرتاب Wenchang در استان هاینان به وقت محلی (12:57 ظهر تهران) به فضا پرتاب شد.

بسیاری از چینی ها در هاینان شاهد این پرتاب بودند زیرا چین در حال حاضر در تعطیلات پنج روزه است.اول ماه مهطول می کشد

نیمه دیگر ماه مکانی ایده آل برای نجوم رادیویی و سایر پروژه های علمی است. از آنجایی که سمت دور ماه هرگز رو به زمین نیست، ماهواره های رله برای حفظ ارتباطات مورد نیاز هستند.

کاوشگر ماه چین پس از رسیدن به مدار ماه سرعت خود را کاهش می دهد. سپس فرودگر از فضاپیما جدا می شود و بلافاصله پس از فرود بر روی ماه شروع به جمع آوری نمونه می کند. سپس دوباره به فضاپیما متصل می شود تا به زمین بازگردد. کل ماموریت 53 روز طول خواهد کشید.

کاوشگر ماه Chang'e 6
مدل اندازه واقعی فضاپیمای Chang’e 5 و 6.

جاه طلبی های فضایی چین

چین در سال 2020 با یک ماموریت Changye-5 این سومین کشوری بود که کاوشگر روی ماه فرود آورد. روسیه (اتحاد جماهیر شوروی سابق) قبلاً با مأموریت های ماه و آمریکا با مأموریت های آپولو موفق به انجام این کار شده بودند.

چین قصد دارد تا چهار سال دیگر سه ماموریت دیگر به ماه بفرستد. اولین مورد در سال 2027 خواهد بود.

جاه طلبی های چین به همین جا ختم نمی شود. این کشور پس از محرومیت از دسترسی به ایستگاه فضایی بین المللی به دلایل امنیتی، به ساخت ایستگاه فضایی خود روی آورد. در حال حاضر، سه فضانورد چینی در ایستگاه سه ماژول Tiangong هستند.

این ایستگاه ظرفیت شش فضانورد را دارد و چین می گوید که از آن فقط برای مقاصد علمی و آموزشی استفاده خواهد کرد. این کشور قصد دارد در آینده ایستگاه فضایی خود را در دسترس فضانوردان بین المللی قرار دهد.

اوج برنامه‌های فضایی جاه‌طلبانه چین ارسال فضانوردان خود به ماه و بازگرداندن نمونه‌هایی از مریخ تا سال 2030 است. این کشور قصد دارد مانند ایالات متحده در ماه حضور دائمی داشته باشد، اما این ایده در مراحل اولیه باقی مانده است.

با این حال کارشناسان بر این باورند که برنامه های فضایی آمریکا برتری قابل توجهی نسبت به چینی ها دارد. زیرا آمریکا بیشتر در این زمینه هزینه می کند و زنجیره تامین و قابلیت های خود را به شرکت های خصوصی و شرکای بین المللی گسترش داده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا