کدام لیست پیروز انتخابات مجلس در تهران شد؟
چند روزی از دور دوم انتخابات شورای اسلامی می گذرد و با نگاهی اجمالی به نتایج آرای وارد شده به صندوق ها، اکنون می توان تصویر روشن تری از گرایش های مردم در انتخاب نمایندگان خود و ورودی های ارائه شده در هر یک از لیست های برجسته در فضای انتخاباتی کشور.
به گزارش ایسنا، پس از برگزاری انتخابات دوازدهمین جلسه شورای اسلامی در روز جمعه 20 اسفند 1402 و معرفی 245 نفر از اعضای منتخب، دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره شورای اسلامی شهر روز جمعه 30 اردیبهشت ماه برگزار شد. 2018، در حالی که 45 کرسی باقی مانده در مجلس دوازدهم از بین 90 نامزد راه یافته به این مرحله مشخص شده است.
مردم ایران اسلامی در دور دوم انتخابات شورای اسلامی در 22 حوزه انتخابیه از جمله تهران برای انتخاب نماینده خود برای دوازدهمین دوره شورای اسلامی پای صندوق های رای رفتند. مردم صوفیه روز جمعه با انتخاب 16 نفر فهرست 30 نفره مجلس دوازدهم را تکمیل کردند.
اگر بخواهیم از فضای انتخاباتی در کشور دور دوم انتخابات شورای اسلامی پرهیز کنیم، باید گفت که در این دور از انتخابات نیز مانند دور اول، لیست هایی که بر لبان مردم بود، لیست های متعلق به به شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی (شانا)، ائتلاف آنها مردم نیروهای انقلاب اسلامی (امنا) و صبح ایران بودند. نام هایی که شاید در چند ماه گذشته بارها در وصف جلوه جدیدی از رقابت داخلی اصولگرایی شنیده شده باشد.
سه لیست اصلی در دور اول انتخابات مجلس دوازدهم به رقابت پرداختند، اما پس از اعلام نتایج دور اول، به دلیل تکرار نام نامزدهای یکسان در این لیست ها، برنده نهایی این رقابت ها شد. از سوی دیگر و همچنین به تعویق افتادن انتخاب 16 نفر باقیمانده در تهران برای دور دوم، همچنان مبهم بود. با کشاندن انتخابات مجلس به دور دوم، این سه لیست با جدیت بیشتری وارد رقابت برای حضور شدند. اکنون با برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم، شاید اولین سوالی که در اذهان عموم مردم و در سایه فضای انتخاباتی سپری شده است این باشد که کدام حزب در این انتخابات پیروز شد؟
در روزهای اخیر و با اعلام نهایی نتایج دور دوم انتخابات، گمانه زنی هایی در افکار عمومی به راه افتاده و نام برخی لیست ها به عنوان اندیشه حاکم بر مجلس دوازدهم به گوش می رسد. حال سوال اصلی این است که آیا در این دور از انتخابات مردم به یک لیست رای دادند یا نامزدهایی که در چند لیست بودند توانستند وارد مجلس شوند؟
بررسی اجمالی اسامی کاندیداهای منتخب مردم و آرای دریافتی از لیست چند جریان مردمی در این دوره از انتخابات نشان می دهد که شاید بتوان گفت زمان واگذاری مجلس به شخص یا جریان خاصی گذشته است. و نامزدهای این دور از انتخابات که در لیست ها بودند موفق شدند. افراد مختلفی حضور داشتند و البته این فضا را کمی پیچیده کرد.
به عنوان مثال سیدنظام الدین موسوی رهبر دور دوم ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امنا) با وجود 191 هزار رای از مردم تهران است و سعید ازهرلو به عنوان رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی (شانا) با کسب 160 هزار رای و عطا بهرامی به عنوان فهرست انحصاری صبح ایران با کسب 118 هزار رای از راهیابی به مجلس دوازدهم بازماندند. این لحظه مهم است زیرا هر سه لیست در انتخابات نتوانستند لیست های خود را ارسال کنند که با لیست های دیگر به اشتراک گذاشته نشده بود. در عین حال نتایج انتخابات نشان میدهد که فهرست پیشتاز آمنا با 198 هزار رای و اختلاف کمی با رای آخرین منتخب، بالاتر از شانا (آجرلو) و صبح ایران (بهرامی) قرار گرفته است. آمار و ارقام نشان می دهد که نمایندگان تهران در مجلس دوازدهم کسانی هستند که نامشان در بسیاری از لیست ها تکرار شده و در هیچ یک از لیست ها مانند موسوی، ازهرلو و بهرامی کاندیدای خاصی نبوده اند.
به عبارت دیگر می توان تشخیص داد که در این دور از انتخابات شورای اسلامی، نامزدهایی که محدود به یک لیست تلقی نمی شدند پیروز شدند و در چند لیست حضور داشتند. این نشان داد که مردم مانند گذشته به یک لیست رای نمی دهند، بلکه کاندیداها سعی می کنند با قرار گرفتن در چندین لیست شانس خود را برای برنده شدن افزایش دهند. در نهایت به این سوال که کدام لیست پیروز انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تهران بوده است، می توان به این سوال پاسخ داد که با وجود مشارکت بالای لیست های آمنا و صبح ایران، لیست آمنا موفق شد نامزدهای بیشتری را به مجلس و صبح ایران بفرستد. لیست با توجه به اینکه یک کاندیدای مستقل در این گروه فاقد نماینده است، نقش تسریع و تقویت لیست آمنا را بر عهده گرفت و در نتیجه لیست آمنا در رقابت با لیست شانا و ثبات در تهران پیروز میدان شد.
انتهای پیام