12

کشف ۲ هزار مهر و ۱۰۰ پیکرک باستانی در تپه تیلینه کرمانشاه


2000 مهر و 100 مجسمه باستانی در تپه تیلین کرمانشاه کشف شد.

در فصل دوم بررسی باستان شناسی تپه تیلینه کرمانشاه، بیش از 2000 اثر جدید مهر و مجموعه بزرگی از سرامیک، ابزار سنگی، بقایای حیوانات، اشیاء مختلف شمارش و بیش از 100 مجسمه حیوانی به دست آمد که بسیار حائز اهمیت است. برای آگاهی جامعه واقع در تپه تپه.

در سال 1400 کشف تصادفی مهر سفالی از آغاز هزاره سوم قبل از میلاد n است. در سطح تپه تیلین کرمانشاه مورد توجه باستان شناسان قرار گرفت. این مشکل به همراه تخریب بخش هایی از سایت، زمینه ساز اولین فصل کاوش در این سایت در سال 1402 شد. و ادامه آن امسال در قالب فصل دوم.

شکوه خسروی رئیس کاوش باستان شناسی تپه تیلینه کرمانشاه گفت:

در این بررسی، بیش از 4000 مهر سفالی با قدمت 5000 سال در زمینی به مساحت 25 متر مربع یافت شد. یافته های مهم و متعدد حاصل از کاوش های فصل اول، اهمیت منطقه را در آغاز هزاره سوم پیش از میلاد به خوبی نشان می دهد. n است. و آشکار کند که ما با یک مرکز اداری-اقتصادی روبرو هستیم که احتمالاً در امر مبادله و توزیع فرآورده های دامی مانند روغن یا مشروبات، چون آب و شراب بوده است.

یک مدرس دانشگاه کردستان افزود:

در کنار این مهرها، بیش از 100 جسد حیوان سالم و شکسته، اشیاء شمارش سفالی متعدد، خرده‌های سفال، بقایای گیاهی زغالی و بقایای استخوان حیوانات یافت شد که برای بازسازی رژیم غذایی ساکنان منطقه بسیار مفید است.

خسروی خاطرنشان کرد:

با توجه به اهمیت سایت و اکتشافات آن برای درک تحولات اقتصادی-اجتماعی از آغاز هزاره سوم قبل از میلاد. n است. در منطقه زاگرس مرکزی و به ویژه در دشت کوزران-ماهیدشت (منطقه سنجابی) فصل دوم کاوش های باستان شناسی در این تپه بر اساس قرارداد پژوهشی دانشگاه کردستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است که آغاز شده است. و تا 20 دسامبر 1403 ادامه خواهد داشت هدف این فصل تحقیق بررسی بقایای معماری و شناخت کارکرد آنها، شناخت الگوی کاربری فضاها، بررسی ارتباط یافته‌ها و الگوی پراکندگی آنها در فضاها، بررسی دقیق ترکیب‌بندی است. و انواع یافته ها، و در مورد ساختارهای اقتصادی و اجتماعی در پس استفاده از مهر و موم بیشتر بدانید. و اثر مهرها در این ناحیه است.

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه کردستان گفت:

در این فصل بیش از دو هزار اثر چاپی جدید و مجموعه بزرگی از سرامیک، ابزار سنگی، بقایای حیوانات، انواع اشیاء شمارش و بیش از 100 مجسمه حیوانات دریافت شد که برای آگاهی جامعه واقع در تپه تیلین بسیار مهم است. .

خسروی افزود: کشف بقایای معماری با قفل گلی روی در و اثر مهرهای پراکنده در کف از مهمترین بقایای باستان شناسی از این فصل کاوش است.

اگرچه اکثر یافته های این فصل پس از تحقیق و بررسی در دوره باستان دور ریخته شده و امروزه آنها را در میان بقایای باستانی می یابیم، اما کشف بقایای معماری گلی به همراه تعدادی مهر نشان می دهد که ساختمان های اداری تپه تیلین نه چندان دور از محل دفع

این باستان شناس گفت:

این یافته های منحصر به فرد نشان دهنده اهمیت این مکان در تبادلات اقتصادی منطقه و نقش ویژه آن در ساماندهی امور اقتصادی و اداری در زاگرس مرکزی به ویژه در ناحیه کرمانشاه در 5 هزار سال پیش است.

وی تپه تیلینه را از نظر یافته های اداری و حسابرسی مکانی منحصر به فرد در ایران دانست و افزود:

تنها چند مکان مانند تپه تیلینه وجود دارد و تاکنون در هیچ جای دنیا این تعداد مهر باستانی پیدا نشده است و از این رو تیلینه مکان خاصی محسوب می شود که با مطالعه دقیق جامعه در ابتدا می توان آن را به خوبی بررسی کرد. از تاریخ

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا