16

۶ پیشنهاد ساده برای کنار گذاشتن تنبلی + ۵ اثر تنبلی روی دانش‌آموزان چیست


رهایی از تنبلی بسیار دشوار، اما ممکن است. در این مقاله چگونه با بررسی تاثیر تنبلی بر دانش آموزان به این سوال پاسخ خواهیم داد که چگونه با تنبلی مقابله کنیم؟

کمی فکر کن احتمالاً شما هم خاطره ای دارید که تکالیف خود را برای تماشای تلویزیون به تعویق انداخته اید. این نوع تنبلی بسیار رایج است. با این حال، باید توجه داشت که تنبلی می تواند اثرات مضری بر زندگی شما از جمله نمرات شما داشته باشد.

چگونه بر تنبلی و استرس پس از آن غلبه کنیم؟ با توجه به پیشنهاد محققان، با برنامه ریزی دقیق و برنامه ریزی و بهبود مهارت های مدیریت زمان، با تنبلی خود مقابله کنید.

5 کار تنبلی برای دانشایندانش آموزان

ابتدا باید تأثیر تنبلی بر دانش آموزان را شناخت تا نحوه برخورد با آن را درک کرد.

1- نمرات ضعیف

اولین اثر تنبلی برای دانش آموزان نمرات بسیار ضعیف است. شکست در تکمیل تکالیف مدرسه اغلب منجر به عملکرد ضعیف یا عدم انجام تکالیف می شود. در حالی که جریمه های اولیه ممکن است جزئی به نظر برسند، با انباشته شدن زمان و کار و جریمه ها، نمرات کاهش می یابد. بدبینانه این روند بر پذیرش دانشگاه ها نیز تاثیر می گذارد. برای جلوگیری از این پیامدهای منفی، مقابله با تنبلی در ابتدای هر ترم ضروری است.

2- ناامیدی

سرخوردگی دومین پیامد طبیعی تنبلی برای دانش آموزان است که باعث کاهش انگیزه و تأثیر منفی بر روابط اجتماعی می شود. در واقع، امید برای حفظ روابط سالم ضروری است.

ناامیدی باعث ایجاد احساس بی اثری و بی تفاوتی می شود. پس از تجربه ناامیدی، مغز ما مجموعه پیچیده ای از پاسخ های عصبی و فیزیولوژیکی را آغاز می کند که برای سلامتی مفید نیستند.

به طور کلی تنبلی و ناامیدی هم می تواند بر سلامت روحی و جسمی ما تأثیر بگذارد و هم بهره وری و کیفیت زندگی را کاهش دهد.

3- قرار گرفتن در معرض خطر سلامتی

تنبلی به جنبه های مختلف زندگی مانند ورزش و برنامه ریزی و تغذیه سالم سرایت می کند. این جنبه از تنبلی می تواند بر سلامت دانش آموز نیز تأثیر بگذارد. همچنین، عادت به تنبلی می تواند ذهن شما را کاملاً فراموش کند که تمرکز کند.

4- استرس و اضطراب

فشار و اضطراب اغلب با تنبلی همراه است. این احساسات نه تنها محصول ترس از شکست است، بلکه نتیجه عملکرد ضعیف یا مواجهه با فهرست طولانی از کارهای ناتمام است که می تواند عزت نفس را از بین ببرد و منجر به علائم جسمی شود. طبق گفته کلینیک مایو، استرس می تواند باعث سردرد، ناراحتی معده، تنش عضلانی و تغییر در میل جنسی شود.

5 انفجاری از احتمالات

پیامدهای روحی و جسمی تنبلی منجر به از دست رفتن فرصت ها و افزایش استرس می شود. دانش آموزان ممکن است فرصت های جذاب تحصیلی یا شغلی را به دلیل مطالعه شبانه برای امتحان از دست بدهند. کمبود فرصت باعث می شود که دانش آموز در یک چرخه معیوب از دست دادن فرصت و افزایش استرس گرفتار شود، چرخه ای که محصولی جز افسردگی ندارد.

6 پیشنهاد کارآمد تنبلی را از خود دور کنیم

چند پیشنهاد برای رهایی از تنبلی

اکنون که تاثیر مخرب تنبلی را می دانیم، پیشنهاداتی برای مبارزه با این عادت بد داریم.

1- با ترس خود روبرو شوید

شاید باورش سخت باشد، اما ترس یکی از عواملی است که منجر به تنبلی می شود. این ترس می تواند شامل ترس از شکست، ترس از اشتباه کردن یا حتی ترس از موفقیت باشد. به گفته سوزان کراوس ویتبرن، روانشناس و نویسنده کتاب روانشناسی امروز، باورهای غلط خود را به چالش بکشید.

اگر از موفقیت می ترسید، ممکن است باور کنید که لیاقت آن را ندارید. درک این نکته مهم است که تحقیر خود می تواند شما را از اهدافتان منحرف کند. پس بر تنبلی غلبه کنید تا با ترسی که شما را عقب نگه می دارد روبرو شوید.

2 لیست کارهای روزانه (لیست کارهای روزانه)

مقابله با تنبلی را با تهیه فهرستی از کارها شروع کنید. در صورت لزوم، برای هر مورد یک مهلت تعیین کنید. تخمین بزنید که هر کار چقدر طول می کشد. در مرحله بعد این مقدار را دو برابر کنید تا در دام تخمین نادرست زمان پروژه نیفتید.

3- طراحی در قطعات کوچکاینتقسیم بیشتر و بیشتر قابل مدیریت است

وقتی یک پروژه بزرگ در دست دارید، می توانید کمی احساس ترس و ناامیدی کنید. از تقسیم کردن لیست کارهای خود به مراحل کوچکتر نترسید. این باعث می شود استرس شما کمتر شود و کار شما قابل کنترل تر باشد.

اگر باید برای کلاس انشا بنویسید چه مراحلی باید انجام دهید؟ اگر قصد شرکت در آزمون را دارید، چه کاری باید انجام دهید و چه چیزی باید کسب کنید؟ هنگامی که لیستی دارید که جزئیات فرآیند انجام کار را در اختیار دارید، می توانید آن را به بخش های کوچکتر تقسیم کنید.

4- اولین نشانه های تنبلی را بشناسید

هنگامی که شروع به انجام کارهایی در لیست خود می کنید، تنبلی به سراغ شما می آید. توجه کنید که چه زمانی اولین نشانه های افکار تنبل به ذهن شما می رسد. اگر جملاتی مانند «الان حوصله ندارم» یا «بعدا وقت خواهم داشت روی آن کار کنم». به ذهنتان خطور کرد، باید بدانید که آماده تنبلی هستید.

وقتی احساس تنبلی می کنید تسلیم نشوید. خود را مجبور کنید حداقل برای چند دقیقه دیگر روی کار در حال انجام تمرکز کنید. در بیشتر موارد، بعد از چند دقیقه تنبلی را فراموش می کنید.

5- عوامل حواس پرتی را از بین ببرید.

وقتی تلویزیون، یوتیوب، تلگرام یا یک بازی خاص درست کنار گوش شما باشد، تمرکز کردن واقعاً سخت است. یک دوره زمانی تعیین کنید که تمام عوامل حواس پرتی از محیط اطراف شما حذف شود. این کار احتمال بازیگوشی را از بین می برد و بهره وری شما به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

6- به خود پاداش دهید.

پس از انجام هر کاری باید به خود پاداش دهید. مغز ما به چنین چیزی نیاز دارد. مثلاً از چیزی که برای شما سرگرم کننده و لذت بخش است لذت ببرید. این جایزه می تواند یک بازی کامپیوتری یا شرکت در یک تورنمنت دوستانه باشد. پیروزی های خود را بشناسید.

رهایی از تنبلی دشوار، اما ممکن است

رهایی از تنبلی آسان نیست، اما ممکن است. برای درک اینکه غلبه بر تنبلی چقدر دشوار است، باید بدانید که 80 تا 95 درصد دانش آموزان به طور مرتب با تنبلی سروکار دارند. وسوسه به تعویق انداختن کار می تواند قوی باشد، به خصوص زمانی که چیزهای زیادی در اطراف ما وجود دارد که سرگرم کننده و جذاب هستند.

اگرچه ممکن است تنبلی چیزی نباشد که بتوانید به طور کامل از آن فرار کنید، اما می توانید با دانستن دلایل تنبلی و نحوه غلبه بر آنها به خود کمک کنید. با استفاده از این استراتژی‌ها، شروع و پایان دادن به کارهای مهم آسان‌تر است.

منبع: یه ذهن خیلی خوب ، استثنایی

مدیر و همکارانتان چطور؟ تعامل موثر من دارم

چگونه به سرعت از نردبان سازمان خود بالا بروید.


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا