7

تعرفه پایین اینترنت همراه سد اتصال فیبر نوری است


مهدی روحانی نژاد، معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اخیراً در گفت وگویی، قیمت پایین اینترنت همراه و کمبود تجهیزات در بازار را از دلایل اصلی توسعه نیافتگی اتصالات نوری در کشور دانست.

معاون سازمان تنظیم مقررات از پوشش نوری بیش از 8 میلیون و 140 هزار خانوار در سراسر کشور خبر داد. به گزارش مهر روحانی نژاد، وی این دستاورد بزرگ را حاصل تلاش مستمر برای توسعه زیرساخت های ارتباطی در تمامی استان های کشور اعلام کرد. برخی از استان ها نیز به پوشش تقریباً کامل این فناوری دست یافته اند.

روحانی نژاد همچنین به برنامه های این سازمان برای افزایش سرعت اینترنت و استفاده بهینه از زیرساخت های نوری اشاره کرد. اپراتورهای ارتباطی موظفند حداقل سرعت 100 مگابیت بر ثانیه را در اختیار مشترکان خود قرار دهند و برخی از آنها سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه را نیز ارائه می دهند. این بهبود قابل توجه در سرعت و کیفیت اینترنت، تحول عظیمی در تجربه کاربر ایجاد خواهد کرد.”

مهدی روحانی نژاد در ادامه سخنان خود به چالش هایی در زمینه گسترش فیبرهای نوری اشاره کرد. وی با تاکید بر اهمیت مشوق های اقتصادی برای بهره برداران، بر موانع اجرایی در این راستا نیز تاکید کرد.

روحانی نژاد گفت: یکی از مهمترین چالش ها مشکلات اقتصادی و نبود انگیزه کافی برای اتصال مصرف کنندگان به شبکه نوری است. اگرچه اپراتورها برای افزایش تعداد مشترکین خود تلاش می کنند، اما موانع عملیاتی زیادی در راه رسیدن به این هدف وجود دارد. به عنوان مثال عدم همکاری شهرداری ها و شرکت توانیر در برخی موارد روند اجرای پروژه را به تاخیر می اندازد. عبور فیبر از تیرهای برق یکی از مواردی است که نیاز به همکاری بیشتر این نهادها دارد.

معاون رگولاتوری همچنین به کمبود تجهیزات در بازار به ویژه مودم اشاره کرد و گفت: کمبود تجهیزات در کشور به ویژه مودم نگرانی جدی است. وزیر ارتباطات نیز به این موضوع اشاره کرد. با توجه به برنامه اتصال حداقل 2 میلیون مشترک جدید در سال آینده، نیاز به حدود 2 میلیون مودم جدید احساس می شود. متاسفانه در حال حاضر نه این تعداد مودم در کشور موجود است و نه به اندازه کافی وارد شده است. این کمبود تجهیزات یکی از چالش های اصلی در سال آینده خواهد بود.»

روحانی نژاد با اشاره به پایین بودن نرخ خدمات تلفن همراه، تأثیر این موضوع بر انگیزه مصرف‌کنندگان برای استفاده از فیبر را بیان کرد: نرخ پایین تلفن همراه ممکن است انگیزه مصرف‌کنندگان را برای مهاجرت به فناوری پیشرفته‌تر فیبر کاهش دهد. بنابراین باید در برنامه ریزی های آتی این موضوع جدی گرفته شود.»

روحانی‌نژاد در ادامه به تغییر رویکرد سازمان در برنامه‌ریزی اشاره کرد و گفت: در 3 ماه گذشته تمرکز اصلی برنامه‌ریزی ما افزایش ارتباط و بهبود خدمات بوده است. این تغییر رویکرد نشان می دهد که تمام تلاش ما در آینده به سمت افزایش تعداد مشترکان فیبر نوری معطوف خواهد شد. هدف ما رسیدن به اهداف تعیین شده در این راستا برای سال 1404 است.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا